Geschiedenis

Het Scandinavisch Koor, opgericht halverwege de jaren tachtig is oorspronkelijk een initiatief van enkele leden van de inmiddels opgeheven Skandinavische Vereniging Utrecht (SVU). Het koor had ook ... (lees meer)

Tradities

Mooi zingen kan alleen als zangers het naar hun zin hebben. Ook daarom besteden we bij het Scandinavisch Koor veel aandacht aan .... (lees meer)

Meezingen?

Het Scandinavisch Koor kan altijd nieuwe leden gebruiken.

Affiniteit met ....    (lees meer)

Contact

Bas van Geel

Ilpenstein 2

1121 GT Landsmeer

020-4823726

E-mail: bas@scandinavischkoor.nl

IBAN NL71INGB000016500


Webmaster@scandinavischkoor.nl

⌂

Het Scandinavisch Koor, opgericht in 1984, is oorspronkelijk een initiatief van enkele leden van de inmiddels opgeheven Skandinavische Vereniging Utrecht (SVU). Het koor had ook een aantal studenten van de UvU, afdeling Scandinavistiek, en studenten van de Universiteit van Wageningen als lid. Eerst dirigent was Ina Luten, later opgevolgd door Kees Arntzen.

Hoewel het koor nauwe verbindingen had met de Skandinavische Vereniging Utrecht (o.a. door de jaarlijkse optredens bij de midzomerviering en de Sankt Luciaviering) was het koor vanaf de oprichting geheel zelfstandig.

Naast Luten en Arntzen dirigeerden  Robert Andriessen en Daniel Compten eveneens het Skandinavisch koor, toen nog met een k gespeld.

Uit de ‘nalatenschap’ van de SVU, die in 2006 werd opgeheven, werden de ontwerpen en het aanschaffen van koorkleding betaald.

Van 2002 tot 2015 stond het koor onder leiding van Tom Doude van Troostwijk.