een nieuwe dirigente

We zijn blij een nieuwe dirigente gevonden te hebben.                Gro Rapstad, van oorsprong Noorse, zal hier later verder geïntroduceerd worden.

Op 26 mei heeft Gro het koor al geleid bij de optredens op de Scandinavië markt op Schokland op 26 mei jl.

Arild Rohde was tot mei van dit jaar de dirigent van het Scandinavisch Koor.                                    Arild besloot  terug te keren naar zijn geboorteland Noorwegen.                                                      Het concert op 21 april – met titel ‘” Liefde in het hoge Noorden” was het afscheidsconcert.          We kijken terug op een aantal goede en inspirerende jaren.   wp6c5a24c3_06

Arild Rohde (1984) komt uit Oslo, in Noorwegen. Hij studeerde musicologie aan de universiteit van Oslo, waar hij zijn master in 2011 behaalde. Tijdens zijn studies kreeg hij vioolles van Sigurd Imsen, zangles van Njål Sparbo en koordirectie van Tone Bianca Dahl. Daarnaast was hij assistent-dirigent bij het Jeugdkoor van de kathedraal van Oslo en bij het Noorse Nationale Jeugdkoor. In mei 2015 behaalde  Arild zijn bachelor koordirectie  bij Jos Vermunt aan het Conservatorium van Amsterdam.

Arild Rohde was de opvolger van Tom Doude van Troostwijk, die op 30 mei 2015, na 13 jaar leiding gegeven te hebben, afscheid nam. Lees meer in SK-NIEUWSBRIEF10